Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за закупуване на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за закупуване на 147

Здравейте,

Имам опцията да си закупя Алфа 147 1.6 ТС 120кс, 2002 г., 86 000 км, всички екстри без кожа. Цената в случая не е важна. Живея във Франция, но с вероятност за прибиране към БГ. Колата е тук, километрите и състоянието са гарантирани. Така че въпросът ми е по-скоро колко и какви ядове ме очакват, на каква сервизна поддръжка мога да разчитам в София и въобще струва ли си да карам този автовобил? И моля, бъдете обективни, въпреки че сте Алфа-маниаци.

Благодаря предварително.

Поддръжката е съвсем нормална за 2002г. кола .Ако найстина състоянието и километрите са отлични мисля,че след една диагностика на колата ще си много доволен.Двигателя не е от най-силните,но е здрав и няма да те предаде,ходовата част също е издружлива и салона е страшно комфортен.Успех и Късмет с покупката.
    Un Amore Grande!
    Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
    Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
    http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Благодаря за мнението. То ме наведе на два въпроса към теб - 1. Твоята такава ли е и съответно доволен ли си? и 2. Каква цена е разумна за тази кола, за да знам колко е нахален продавача?

Comment

Аз карам 1.6 120 коня. Взех я преди година и половина за 12 000 лева. Прави си сметка. В момента вървят малко под 10 хил .. зависи от състоянието. На километража пишеше 67 хил. км ... но аз си мисля че реалните са 167 хил. и въпреки това вече 15 хил. км съм нямал проблеми. Първоначалното облужване ролки ремаци масла филтри е около 450-500 лева. Евентуални проблеми в бъдеще могат да се очакват по ходовата част... но предвид наще пътища това е косуматив! Ако колата е здрава я взимай... иначе кола втора употреба си е късмет... винаги може да се развали нещо. Иначе като цяло мисля че ще останеш доволен... стегната возия, стабилна в завой, директен волан, добри спирачки. Това е което на мен ми харесва. Единсвения недостатак е градския разход... който на мен ми е 11.4л на 100 км. иначе извън градско е приемлив разхода. Успех
        Last edited by Jivko_Kolev; d.m.y г., 17:12.
        Alfa Romeo 147 1.6 T.S 120 h.p. 17" Arcasting Shark

Comment

Благодаря и на теб, помагате ми така. И за да съм напълно изчерпателен - тук във Франция се прави задължителен преглед преди продажбата от продавача. Разбира се това няма нищо общо с нашите технически прегледи - всичко се проверява - от крушки, през климатик, окачване, масло, налягане, газове, комп. диагностика и т.н. И ако нещо не е наред, продавачът или сваля драстично от цената, или го оправя и тогава я продава. Тоест въпросните консумативи няма да ми се налага да ги сменям. За километража имам гаранция, както и сервизна книжка. Цената е 5300 евро, но подозирам, че ще падне до 4900-5000. Да разбирам че е прилично?
          И още нещо - ако се прибера в БГ, колко би ми струвала пълната засграховка?

Comment

Около 6-7% от стойността + задължителната Гражданска отговорност - 140 лв.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от Mana Покажи съобщение
              Благодаря и на теб, помагате ми така. И за да съм напълно изчерпателен - тук във Франция се прави задължителен преглед преди продажбата от продавача. Разбира се това няма нищо общо с нашите технически прегледи - всичко се проверява - от крушки, през климатик, окачване, масло, налягане, газове, комп. диагностика и т.н. И ако нещо не е наред, продавачът или сваля драстично от цената, или го оправя и тогава я продава. Тоест въпросните консумативи няма да ми се налага да ги сменям. За километража имам гаранция, както и сервизна книжка. Цената е 5300 евро, но подозирам, че ще падне до 4900-5000. Да разбирам че е прилично?
              И още нещо - ако се прибера в БГ, колко би ми струвала пълната засграховка?
              Здравей,
              доколкото разбирам си в подходящо положение.
              Това тук с подробния оглед почти не се случва, и ако има нещо, цената пада с 100-150лв., което е подигравка. За отстраняване на проблемите - забрави! Такива патриоти са тия автоджамбази, че дупе ще дадат, но пари не
              Както и да е, за тия пари няма да можеш да си вземеш толкова запазен и отлично прегледан екземпляр в БГ
              Моторът бил хубав, имала си екстри, запазена е ... ами слагай смело главата в торбата
              Застраховки, номера и т.н. са около 700-800 лв., но дали ще купиш тази или някой курник, пак ще ги дадеш
              sigpic

Comment

Мерси много за мнението и съвета.
                Утре ще ходя на втори оглед и ще я кача на магистралата, за да видя как е положението с пълна газ.
                Ще я снимам и ще се опитам да кача снимките тук, за да се доизкажете.

Comment

Данъка на колата е 145 лева (там някаде). Гражданската е кам 120 . А пълното авто каско тази година ми беше 800 лева.
                  Alfa Romeo 147 1.6 T.S 120 h.p. 17" Arcasting Shark

Comment

а това че прегледа, който ще правиш бил много пълен, много подробен... 1 на ръка. Но си избий от главата идеята да не смениш всички консумативи, моля те... там каквото и да ти обяснява човек, че е сменил, не му вярвай безусловно ( че и условно ) Вероятноста да са сменени ако колата е от автокъща за мен е почти равна на 0
                    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                    156 2.4 JTD - ex

Comment

данък за 120к.с - 217лв (в Бургас)
                      автокаско - 570лв в ДЗИ
                      гражданска - 140лв
                      регистрация в КАТ - около 50-60лв
                      еко-такса - 190 лв (задължителна за първа регистрация на внесен автомобил)

иначе колицата си е 6! няма да съжаляваш!
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Тоест въпросните консумативи няма да ми се налага да ги сменям. За километража имам гаранция, както и сервизна книжка
                        Ангренажния ремък е просто задължително да го смениш,не си мисли че ще минеж без това,за да нямаш главоболия после го направиУспех с покупката
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Днес я тествах - доволен съм от вървежа и от поведението на пътя. Ето и малко снимки:
                          Attached Files
                          Last edited by Mana; d.m.y г., 15:12.

Comment

много е лъскава колицата, ама ако можеш още малко да и свалиш цената ще е добре, че 5000Е преди да е влязла в Бг на мен лично ми се струват много
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Ангренажния ремък е просто задължително да го смениш,не си мисли че ще минеж без това,за да нямаш главоболия после го направиУспех с покупката
                              Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
                              много е лъскава колицата, ама ако можеш още малко да и свалиш цената ще е добре, че 5000Е преди да е влязла в Бг на мен лично ми се струват много
                              Да,хубаво е да свалиш поне около 4500 Е .Хвани се за някаква дреболия-протъркан мокет около педалите,избеляла емблема,захабена тапицерия и таван,гуми и др.подобни глупости.Все пак докато я докараш доста парички ще изръсиш по пътя за гориво,аутобани,полиция,митници....
                              Погледни кога е записано че е сменен ангренажния ремък и дали имаш достатъчно км да се прибереш.Но все пак го смени в Бг заедно с ролките/да не ги забравиш! /
                              Иначе добре изглежда.
                              Късмет!
                              Успех!
                              Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                              Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Working...
                              X